Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Πλάνο συγκέντρωσης μελέτης βημάτων


ΠΛΑΝΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΗΜΑΤΩΝ
(Η συγκέντρωση διαρκεί 1.5 ώρα)

Καλώς ήρθατε στη συγκέντρωση μελέτης των 12 Βημάτων των ΕΠΑ. Το όνομά μου είναι (δίνεις το μικρό σου όνομα) και είμαι ο έμπιστος υπηρέτης σας για σήμερα. Ας συστηθούμε με το μικρό μας όνομα. Προκειμένου να διατηρήσουμε ένα κλίμα γαλήνης, παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι τα κινητά σας τηλέφωνα είναι σε αθόρυβη λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Η συγκέντρωση μελέτης των 12 Βημάτων των ΕΠΑ δεν είναι εύκολη. Σε παροτρύνουμε να αναζητήσεις βοήθεια από έναν υποστηρικτή ή συν-υποστηρικτή, να συμμετέχεις σε συγκεντρώσεις των ΕΠΑ και να διαβάζεις το πρόσθετο υλικό από το Μεγάλο Κόκκινο Βιβλίο. Αυτές οι ενέργειες θα διευρύνουν την κατανόησή σου και θα εμπλουτίσουν την ικανότητά σου να συμμετέχεις στη διαδικασία των Δώδεκα Βημάτων. Ένα από τα πρώτα βήματα στην ανάρρωση είναι να μάθεις τους δικούς σου περιορισμούς και να συμμετέχεις μόνο σε εκείνες τις δραστηριότητες που υποστηρίζουν την ανάρρωσή σου. Συναντιόμαστε για να μοιραστούμε την εμπειρία, τη δύναμη και την ελπίδα μας καθώς αναρρώνουμε από την ανατροφή μας σε αλκοολικό ή δυσλειτουργικό σπίτι.

Μήπως χρειαζόμαστε να αφιερώσουμε 5 με 10 λεπτά για μια ομάδα συνείδησης;

Ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή και ας πούμε την Προσευχή της Γαλήνης.

_________ μπορείς να διαβάσεις το Πρόβλημα; (ή τη λίστα του Laundry)
_________ μπορείς να διαβάσεις την Λύση;
_________ μπορείς να διαβάσεις τα 12 Βήματα;
_________ μπορείς να διαβάσεις τις 12 Παραδόσεις;


Στη σημερινή μας συγκέντρωση θα μοιραστούμε πάνω στο ______.
(Όταν μοιραζόμαστε πάνω στις ερωτήσεις:  Παρακαλώ εστιάστε στις γραπτές σας απαντήσεις, μία κάθε φορά ή σε μία περίληψη αυτών, ανάλογα με το πώς αισθάνεστε άνετα.)

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι δεν κάνουμε διάλογο κατά τη διάρκεια των μοιρασμάτων. Κάνοντας διάλογο θα σήμαινε ότι διακόπτουμε, σχολιάζουμε ή αναφερόμαστε σε κάτι που κάποιο άλλο μέλος είπε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Δε μιλάμε μεταξύ μας, γιατί τα ενήλικα παιδιά προέρχονται από οικογένειες στις οποίες τα συναισθήματα και οι αντιλήψεις κρίνονταν ως λαθεμένες ή ελαττωματικές. Δεχόμαστε χωρίς σχόλια ό,τι οι άλλοι μοιράζονται, γιατί αυτή είναι η αλήθεια τους. Δουλεύουμε στο να μιλάμε προς τους άλλους με υπευθυνότητα στη ζωή μας, παρά στο να δίνουμε συμβουλές.

Προκειμένου για την ενότητα της ομάδας μας και για να έχουν όλοι εύλογο χρόνο για να μοιραστούν, η συνείδηση της ομάδας αποφάσισε να χρονομετρούνται τα μοιράσματα.

Ποιος θα ήθελε να κρατήσει το χρόνο για μας σήμερα;
Ο χρόνος μοιράσματος είναι ______ λεπτά. Όταν ακούσετε τον/την (αναφέρετε το όνομα του έμπιστου υπηρέτη) να λέει «ένα λεπτό» έχετε κατά νου ότι σας απομένει ένα λεπτό για το μοίρασμά σας και όταν ακούσετε «χρόνος» παρακαλώ προχωρήστε προς την ολοκλήρωση του μοιράσματός σας. Αν δεν επιθυμείτε την προειδοποίηση του ενός λεπτού, μπορείτε να το ζητήσετε προτού να ξεκινήσετε το μοίρασμά σας.

Ξεκινάμε τώρα τα μοιράσματα και θα κλείσουμε τη συγκέντρωση στις ____ (περίπου 15 λεπτά πριν από το τέλος της συγκέντρωσης).


Τώρα είναι η ώρα για την 7η Παράδοση.

________ μπορείς να διαβάσεις τις δηλώσεις για το Εσωτερικό Παιδί;
________ μπορείς να διαβάσεις τις Υποσχέσεις των ΕΠΑ;

Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την 12η Παράδοση. Ό,τι ειπώθηκε σε αυτή τη συγκέντρωση, παραμένει στη συγκέντρωση. Δε μιλάμε για την ιστορία ή την εμπειρία άλλων μελών σε άλλους ανθρώπους. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την ανωνυμία όλων όσων μοιράστηκαν μαζί μας σήμερα.

Η συγκέντρωση έχει τηλεφωνικό κατάλογο καθώς και κατάλογο συντονισμών για όποιο μέλος επιθυμεί να συντονίσει την επόμενη συγκέντρωση. Παρακαλώ αισθανθείτε άνετα να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας οποτεδήποτε είστε έτοιμοι.


Έχει κάποιο μέλος ανακοίνωση σχετικά με τα ΕΠΑ;

Κλείνουμε με την προσευχή της γαλήνης των ΕΠΑ.


Ανώτερη Δύναμη,
χάρισέ μου τη γαλήνη
να αποδέχομαι τους ανθρώπους που δεν μπορώ να αλλάξω
το κουράγιο να αλλάξω τον μοναδικό που μπορώ
και τη σοφία να γνωρίζω ότι αυτός είμαι εγώ.


Έλα Ξανά. Δουλεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.