Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Βιβλιογραφία ΕΠΑ

Από νωρίς η αδελφότητά μας αντιλήφθηκε πόσο σημαντικό και βοηθητικό εργαλείο είναι να συγκεντρωθεί και να καταγραφεί η εμπειρία, δύναμη και ελπίδα των μελών μας ως βιβλιογραφία του προγράμματος. Για να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, ενήλικα παιδιά ανά τον κόσμο προσέφεραν εθελοντικά υπηρεσία μέσα από την συμμετοχή τους σε Επιτροπές διαμόρφωσης βιβλιογραφίας για το πρόγραμμα των Ενήλικων Παιδιών των Αλκοολικών/Δυσλειτουργικών Οικογενειών (ΕΠΑ).

Τα πρώτα κομμάτια της βιβλιογραφίας μας ήταν ο βασικός μας κορμός όπως:


Στη συνέχεια δημιουργήθηκε η ανάγκη να αναπτυχθούν βιβλία ξεκινώντας από το Βασικό Κείμενο της Αδελφότητας ΕΠΑ (γνωστό και ως Μεγάλο Κόκκινο Βιβλίο) που η πρώτη του έκδοση κυκλοφόρησε το 2006.

Ακολούθησαν:


Παράλληλα, η Παγκόσμια Αδελφότητά μας θέλοντας να προσφέρει εργαλεία ανάρρωσης στα ενήλικα παιδιά που να εστιάζουν στην Λύση είναι σε διαδικασία διαμόρφωσης νέας βιβλιογραφίας όπως π.χ. το Τετράδιο Εργασίας του Στοργικού Γονιού καθώς και μία πιο συμπυκνωμένη και ανανεωμένη εκδοχή του Μεγάλου Κόκκινου Βιβλίου που προς το παρόν έχει ονομαστεί ως το Μικρό Μεγάλο Κόκκινο Βιβλίο.


Για μια λίστα όλης διαθέσιμης εγκεκριμένης βιβλιογραφίας ΕΠΑ μπορείτε ανατρέξετε στην αντίστοιχη ενότητας της επίσημης ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Αδελφότητας ΕΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.